Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På balkongen

Hon möter mig vid torget
på nätterna ibland
hon dricker av vinet
och försöker släcka en brand
jag tänder cigaretten
på hennes balkong
hon är vacker där hon sitter
vi hade en affär en gång

Jag håller mig till vatten
det är det enda som jag tål
hon säger att jag är modig
höjer glaset och säger skål
vi drack för berusningen
jag nykter hon blev full
kärleken stor den gången
hon sa hon ville till Kabul

På gatorna går sålda själar
man kan se dem överallt
värst för dem i skuggan
det drar från norr och är kallt
i natt kan vi konstatera
att det är pengarna som styr
från balkongen där vi sitter
syns makten som är dyr

Hon tömmer sitt glas
men fyller på det strax igen
timmarna rusar på
ska vandra hemåt sen
hon kysser mig i dörren
hennes läppar smakar vin
viskar förläget förlåt
jag säger att hon är fin

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 361 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-01-29 09:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känslosamt möte! Tänkvärt om alkohol sant.
2017-02-02

    Dan Myrbeck
Tänkvärt om alkohol..
2017-01-31

  Niliboy
Förförisk bild! Men du diktar med känsla!
2017-01-30

  Salvation Pepper
Behagligt möte.
2017-01-30

  Ingrid Trolle
En dikt skriven
av en poet med
stor insikt. Mycket
fin.
2017-01-29

    ej medlem längre
Den här dikten har något väldigt speciellt. En djup ömhet, en sorts mystik över tillvaron. Jag tycker du ska vara mycket stolt över den.
2017-01-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Till hjärtat, gick denna gripande dikt!
2017-01-29

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat
2017-01-29

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra text som belyser vårt samhälle!
2017-01-29

    ej medlem längre
Jag tycker mycket om den här dikten!
2017-01-29

    ej medlem längre
Det finns större glädje än vinets bedövande rus! Synd om dem som måste döva den inre smärtan...
I tredje strofen, så bra sammanfattat: "...det är pengarna som styr, från balkongen där vi sitter, syns makten som är dyr".
2017-01-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO