Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gå på vattnet

Gå på vattnet
gör det

slipper bli våt
slipper gå ner
slipper simma
slipper naken

gå på vattnet
gör det

det är lättare
det är enklare
smidigare
snyggare

kan inte
vad säger du

ytspänningen

nej ytan håller inte

ner i plurret
bli våt
simma naken


men gå
djupare ner
vattentrampa

där vattnet
på en gång bär dig
och omsluter

där du är
tillräckligt
depressiv

för att kunna
vara glad




Fri vers av Petter Wingren
Läst 341 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-28 08:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skaldat om att ta sig i kragen(?) Påminner mig om en dröm jag hade en gång då jag faktiskt gick på vattnet. Ytspänningen var så stark och bar mig så bra. En underbar, obetalbar känsla. Fick mig nästan att tro att det kanske vore möjligt - med rätt inställning till det.
2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren