Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håller på att skriva en novell eller roman och skulle behöva få återkoppling. Är det jag skrivit något man kan skriva om? Kom gärna med så många kommentarer ni kan :-)


Andlighet och religioner

Johan gick fram till sin dator eftersom det börjat dyka upp tankar och funderingar runt andlighet och religioner som han ville skriva ner. Han ville se hur tankarna såg ut när de var nerskrivna för många av tankarna kom som känslor.

---Start
Människor är inte till för religionernas skull. Det finns inte heller en enda sann religion eller väg. Människor måste inte heller följa religioner bokstavligt eller dogmatiskt för att nå sina andliga mål. Den som nått en större andlig insikt försöker inte heller framhäva sin religion som den rätta och enda sanna.

Men för att människan ska få ett rikt och kärleksfullt liv behöver människan inse att hen inte enbart är fysisk utan att hen också har en själ vilket ger hen en andlig dimension. En människas själ är könlös eftersom den inte har någon kropp vilket gör att jag använder mig av ordet hen.

För att en människa ska kunna hjälpa sin själ att nå sina andliga mål så finns det lika många vägar som det finns människor. För alla vägar kommer förr eller senare leda till ett förverkligande av själens mål. Hur lång tid det tar att förverkliga en själs mål varierar mellan själar och det viktiga för en själ är inte hur lång tid det tar eftersom själen inte känner till någon tid. Själens mål kan förverkligas under ett eller många liv och resan kan gå med små eller långa kliv.

Men om en människa vill hjälpa sin själ att bättre nå sina andliga mål, behöver människan knyta kontakt med sitt inre och känna sin själ. Bästa sättet för att lära känna sin själ är att nå en inre balans och harmoni. När du nått det och lyssnar till själen inom dig så kommer livet och världen runt dig att bli mer logisk. Du kommer förstå varför den är som den är och ändå känna en inre värme, glädje, lycka och kärlek.
---Slut

Johan tittade på vad han skrivit och kände hur frågor dök upp till det han skrivit och också svar till frågorna. Det kändes annorlunda som om en ny värld öppnade sig…




Prosa av Peter Junell
Läst 343 gånger
Publicerad 2017-01-28 18:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Om man är kristen kan tron aldrig vara en privatsak. Är den det lever man i rebelliskhet och olydnad mot Jesu missionsbefallning.
2017-01-29

  Peter Junell
Hej, vill gärna ha fler kommentarer eller är Andlighet och Religioner något som det inte finns plats för i vårt samhälle?

Eller är det för privat?

Alla kommentarer är välkomna oavsett vad man tycker.
/Peter
2017-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Så kallad andlighet och religion är bara substitut.
2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Junell
Peter Junell