Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frukost

"Säg vad du vill ha till frukost så fixar jag det" säger han varpå jag säger att ingen kille har någonsin gjort mig frukost. Detta förvånar honom och jag kan se att det besvärar honom en aning.

"Eller alltså jag har ju haft pojkvänner men de har bara druckit kaffe och rökt cigg till frukost så det blev aldrig av typ" säger jag för att få honom att förstå att jag inte menade att det var synd om mig, men han säger att han fortfarande tycker att det är det konstigaste han hört. Efter vi legat i sängen i nästan en timme till springer han ner till affären och köper ost, bröd och havremjölk.

Vi ställer oss i hans smala kök och börjar göra i ordning. Medan han brygger kaffe frågar han vilket te jag vill ha för han minns att jag inte dricker kaffe trots att det var evigheter sedan jag berättade det. När allt är uppdukat på bordet och vi börjat äta reser han sig och säger att han glömde en sak. Han kommer tillbaka med ett värmeljus som han tänder och lägger fram på bordet. Han utstrålar glädje och jag ler mot honom.

"Hur skulle du betygssätta den här frukosten då?" frågar han och trots att det finns mycket godare frukost man kan göra så är ändå den här den bästa.

"Lätt tio av tio."




Fri vers av artaug
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-28 20:46



Bookmark and Share


  Engel
Visst finns det män som kan se andra människor, på riktigt. Vi är inte i majoritet, men vi finns...
2017-02-07

    dethärärjag
En riktigt gullig och genuin dikt, 10 av 10! :)
2017-01-31

    ej medlem längre
Ja, det finns viktigare saker än vad som står på bordet :)
2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

artaug
artaug