Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett växthus med slitna glas

I vägskälet mellan sommar och vinter 

Står ett växthus med slitna glas

Gråkalla höstregn och starks vindar

Har pinat dess blommande själ

Men vågar man se genom glaset

Det som grånat av hårda tider

Så finner man ett grönskande inre

Bland lila och helande blått

Det växer och frodas i klarasre grönt

Ty hur hårt en själ än blir kuvad av vinden

Hur många tårar som än faller likt regn

Kan glädjen frodas och växa

Om än bakom slitna glas

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-29 15:58



Bookmark and Share


    jordarp@hotmail.com
Gott, kärlek, livet och hoppet
och tröstande ord
2017-02-26

  Ljusletaren
Sant ordat vännen/ kram
2017-02-21

  Lars Hedlin
I nuet lever det fina starkt
2017-02-02

  Salvation Pepper
Glädjen och livet frodas, där det kan frodas. Alltid.
Gott!
2017-02-02

    Dan Myrbeck
Fint skrivet! Tänkvärt!
2017-01-31

  Evelyn Falk Möller VIP
För mig blir de grånande fönstren en metafor för ålderdomen. Att innanför den åldrande kroppen frodas och blommar den del av kroppen som aldrig blir gammal eller dör; Själen.

En underbar dikt, med ett vackert budskap. Vilka svårigheter vi än går igenom har kroppen (själen) en fantastisk läkekraft.
2017-01-30

  ULJO
Skriver under på det Marita säger
2017-01-30

  Marita Ohlquist VIP
Helt underbar text om det inre och det yttre!
Bra liknelse mellan växthuset och livet.
2017-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP