Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamla hästhovar

”Går det bra”, frågade doktorn
där jag låg som en Maginotlinje inför ett krig
för att fastställa min tredje kroniska diagnos
och pausade kabelviskandet mot mitt innersta
Till ett nickande försökte jag styra huvudets skakningar
medan saliven rann runt och igenom bitskyddets hål
mot förnedringspappret över britsen
och den mycket sympatiske doktorn
uppfattade kraftansamlingen
Han fortsatte mata kabelkamera genom käften
och jag kände hur den där stela slangen
färdades upp och ned genom hals, mage och tarm
kände hur han sänkte och höjde, vred och hummade
Ögonen sprutade och jag hörde mig själv
genom allt tätare hulkningsintervaller utstöta
de mest fasansfulla och gurglande ljud
Nu så är vi strax klara här, sa Doktorn
jag tackade honom och Gud
genom att helt okontrollerat släppa iväg en rökare
salig över att strax slippa känslan av att vara en navel
där illvilliga dvärgar med klor till naglar
stod och petade på mig med sina vanskapta händer
Så drog han upp kabeln genom halsen
likt en storfångst genom veckovilans is-hål
och i mitt tiltade tillstånd
såg jag en sträng av slem rinna ut i en pöl
innan jag vände upp blicken mot hans ansikte
mot ögonbrynen, som nu inte alls sågs lika buskiga
Inga mer makaroner för dig grabben, tänkte jag
och strök pastapartyt i Las Palmas inför söndagens Maraton
Döden,
hade genom giftstruman och diabetesen redan gödslat
nu stod den i min hall som en gammal stövel
ännu mer bekvämt med sin grovmönstrade sula
omringad av historisk skit och bara passade
Jag var dömd till ett lågintensivt krig
och visste att tiden skulle nöta ned mig
Jag kunde aldrig vinna
men ägde fortsatt lusten, att springa
Jag drog handryggen över munnen
tackade doktorn för gott fiske och gick ut mot nya strider
mot kvalen i Las Palmas och nya tider
mot en symfoni med fler stråkar
de komponenter som behövde odlas för att trollbinda
mitt alltigenom galopperande gluten




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 998 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-01-30 10:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
"En olycka kommer sällan ensam" sägs det ju...men man får hålla humöret uppe ändå, så gott det går...fast detta var en ruskig text...hu...
2017-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP