Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en fiktiv 45-varvs skiva med fyra påhittade spår på, insjungna 1961 av artisten Theresia Twist (pseudonym för Anette Kvistström) till melodin "Spanien /är ett land /där man dansar tango" samt okända tongångar


EP 3 : Turisten som knappt ville vissla

 

 

A) Spanska Hästar

 

Kom och rid

till Madrid!

ropa friska gossar

 

Jag klev på

men steg så

av i Zaragoza

 

 

Hästen gick

alltför kvickt -

hade blivit tankad

 

Motorn varm

fick var barm

sukta : Salamanca!

 

 

Nästa häst

förd av präst

trodde jag mig vilja

 

hinna med

dock vi red

ända till Sevilla

 

 

Därifrån

telefon

sökte taxi låna

 

Tog nåt år

först igår

for mot Barcelona

 

 

 

B) Fransk Kortfilm

 

lilla balong

far du fram mellan gränder,

händer av sång

söker fatt solens ränder :

skuggornas prång

sätter socker i tänder

ännu en gång

 

 

 

 

 

C) Vilse i Italien

 

Då våren redan var ledig

vi for mot vackra Venedig

 

fick vänta med att möta

en kär gondoljär

för bussen, sa de, måste

bli kvar på land här

 

Istället styrdes mot Capri

oss jäntors syjunta gapig

 

fast samma visa narra

april, stackars stygn

fick stanna i Neapel

bland busar sju dygn

 

Sicilien skulle bliva

vårt paradis, som på skiva

 

men hör nu, hur chauffören

helt tagen av Rom

- han vägra längre köra

ty börsen var tom

 

 

 

D) Svedala Retur

 

Vi for bara bort

och kom inte hem

 

i gul labyrint

blott blommor vet vem

där vintern ej finns

blev kvar i nåt slott

av vin och choklad,

fick fisk, lemonad

i tusende sort

 

När väl vi kom hem

stod husen på rad

De gjorde mig glad

trots mörkaste blått

gardin ej i kläm

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 685 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-30 21:21



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En ville en kunde sticka ut, kan tänkas läsa din text som förut, men som skämt det ju rimmar, likt väntan i finrummets timmar, ut vädret eller bara som slå med sin trut.
2017-01-31

  Anya VIP
Vilka roliga pärlor på rad. Gillar särskilt:
"Istället styrdes mot Capri

oss jäntors syjunta gapig"

hahaha ...strålande.


Fantasirikt och livfullt i helhet. Bra!
2017-01-31
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP