Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


det finns inga pilgrimmer

 

vad orkar jag som mänska. vad orkar jag. allt. allt orkar jag. jag förstår att jag måste lämna vintern nu. vem lämnar du.

dina fingrar runt mina. och vem flätar ditt hår. lägg en skugga av solen intill min kind.

Jag trär tråden och förbereder mig. Stryker handen över tyget. Väntar med att klippa. Som min mor alltid gör. Saker måste få ta sin tid. Går runt i köket lite. Byter tråd. Till den blodröda.

vad väntar bakom krönet. ser du fåglarna. de flyger högt idag. flyr du elden. eller går du genom. stannar där det bränns.

mina fingrar runt dina. och vem kokar mitt kaffe hett. slå vatten runt elden.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-01-30 20:16



Bookmark and Share


  Mats Kitok-Lundmark VIP
vi svävar längs tidslinjen, nu kommer våren med allt stå i och glammande.
2017-02-01

    ej medlem längre
Tack för en fin läsning.
2017-02-01

  Carl-Johan Bachofner
Skön ska det stå.
2017-02-01

  Carl-Johan Bachofner
Tack för en skän känsla.
2017-02-01

  lodjuret/seglare VIP
'Grimmor' stavad med två m. Men 'Pilgrimer' stavas med ett m.
2017-01-31

  Salvation Pepper
Ser en skön tid hemma.

Alla dessa vintrar lämnade, och varje gång är de olika.
2017-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag är pilgrim.
2017-01-30
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP