Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej främling

Hej du främling
vart går dina steg?
titta dig i spegeln
och säg att du är feg
som inte vågar gå
precis som du vill
slå gärna slag i saken
sitt inte tyst och still

Hej du främling
hur har du det idag?
i mötet med det okända
är du en aning svag
kvinnan där på bänken
hon väntar sig din hand
gå och ta emot henne
på kärlekens strand

Hej du främling
vad vill du allra mest?
kanske nedlagda vapen
något som känns bäst
och fred på jorden
bland fattiga och rika
en önskan du har
att alla behandlas lika

Hej du främling
känns dagen din lång?
om du vill muntra upp mig
sjung för mig din sång
jag tänker lyssna noga
på orden som berör
höra din ljuva stämma
tills dagen jag dör

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 486 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-02-13 01:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Får en att tänka till Mycket bra :)
2017-02-16

  Ingrid Trolle
En vacker dikt med
fina rim. Berörande
och fint levandegjord
2017-02-14

  överlevaren VIP
Tänkvärd text...bra!
2017-02-13

  Niliboy
Ja, finns det något bättre än frid å fred att erbjuda en främling.
2017-02-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Uppfriskande positiv dikt att fundera över!
2017-02-13

    ej medlem längre
En härligt positiv och i dessa tider mycket viktig text.
2017-02-13

  DominiQueen
Fin uppmuntran i Dn dikt..
Fråmlingar för fred
LoveBless ~ DominiQue
2017-02-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra text där varje stycke har sitt budskap!
2017-02-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
H allå, hälsa så
E n Främling då
J a god väg få gå...
****************
2017-02-13

  aol
Ja sjung en sång om frihet fred uppå vår jord, så fint berörande skaldat med så stor känsla en bön att så stilla bedja om,
2017-02-13

  Salvation Pepper
Samvaron människor emellan. Alltid behövd.
2017-02-13

  Marianne Räf
Problem av idag, gestaltade
med fina rim. :)
2017-02-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO