Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjukan

Vad heter den där sjukan som säger "det är ingen idé" och får mig att släppa alla goda idéer som dyker upp? Den där passivitetssjukan. Uppgivenhetssjukan. Ensamhetssjukan. Desillusionssjukan. Den är farlig den där. Den angriper hjärtat och dränerar hjärnan på nya tankar. Den låter dagarna gå.
Själens immunförsvar är försvagat. Det skulle behöva ärkeänglar med flammande svärd och en massa jävlaranamma därtill. Men det viskar bara med matt stämma invändningar som inte längre är aktuella. Själens immunförsvar är föråldrat.
Jag skulle gå till elefantkyrkogården, om det inte vore för barnens skull.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 464 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2017-01-31 13:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Någon vill kunna säga ett citat 'Det enda som behövs för att ondskan ska segra är att det finns de som står och är passiv publik'. Vilket i och för sig inte stämmer. Varje gång det varit krig och djävelskap har det funnits varningar eller de faktiskt kämpat emot. Det som verkar segra till slut är en sorts kamp genomförd av de som vågar vara eller säga emot. Men ibland betyder motstånd en säker död. Och inte ens de som skulle kunna förväntas stå emot, kan ibland tycka att 'vad som helst' är värt något om det så bara gäller att överleva. Så det finns inga självklara sanningar eller vågar att gå. Ibland får människor göra sitt 'näst bästa'.
2017-05-19

    ej medlem längre
Viktigt att man hittar mening. Att enbart leva för barnens skull är inte bra för psyket
2017-05-19

  KattenKin VIP
Ja sjukan känns igen, tur att den går i vågor och släpper in sundare stunder.
2017-02-01

  walborg
Gud har inte givit oss modlöshetens ande utan kraftens, kärlekens och självbesinningens. Andra Timotheosbrevet 1:7-10 - helgens bibeltext
2017-01-31

  Larz Gustafsson VIP
"Elephant's Graveyard" med Boomtown Rats.

Känner igen i mig i något av det här.
Jag har givit upp alla drömmar.
"Sök kulturstipendium", sade någon.
Orkar inte.
2017-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger