Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag rimmar frost - med oss

Ande i rimfrost.
Jag rimmar frost.
Med rost.
Allt torkat.
Frost
i torkat vatten
till tårar
spett
av stjärneglöd
ett hav som fastnat

på en ruta
stjärnefrost
och frostens trädgård
blomsterfrost
uppå en ruta

dubbel frost
och dubbel dräkt
av ande tag
där inne - ute -

dubbelt penslat
fotografi

en bild med två
slags rum
och dubbla sinnen

först en frostig blomma
på en ruta
sedan frostig doft av trädgård

sedan även
andedräktens
frostiga blommor
igenom luften

jag rimmar frost
med oss!

jag rimmar is
med själva livet
som det just klingade till

i en ruta av frost

som hade blommat
sig in

och sedan ut

dubbelexponerad
inför dig och mig

mot både mot värme
och kyla

med andetaget
och blicken
dubbelt vinklad

vill både in och ut

med andetaget
och blicken
dubbelt vinklad

både in och ut

vill både hett och kyligt
nu ha

i sin kopp
i sin mun
i sitt andetag

liksom silver och guld
liksom vintersommar
som inne - ute

vill nu båda dom ha

på en gång




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-31 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman