Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är ALLA ~~Telepater~~

Vi är ALLA ~~Telepater~~
bokstavstrogna.
metaforiska.
psykologiska.
litterära.
själsliga
och verkliga.

Vi är ALLA ---
utan undantag ~~Telepater~~
i en eller annan form
(här nere på jorden).

Vi är alla---
psykologer---
tolkare av (människo)texter
osagda sagda
undersagda
översagda
överlagda

Vi är alla---
psykologer---
tolkare av människor
i alla dess snåriga former
introverta extroverta
knäppa och normala
underbara
katastrofala
minimala
och maximala
människoöden
på soffor och sängar
i halmberg
med nålar och en ärta
för en jänta och en styvmorsviol
eller för en MC-värsting
och en punkartjej
med starka flaskor
hembrygt mjöd och öl
i stora mängder
för att lätta läppar
från tunga kyssar
hårda ord

varje möte
varje byte
utav mänskligheter
så telepatiskt
mer än magiskt
när två själar och två hjärtan
och två sinnen
flätades samman
likt hö eller grönska
i livsvävens strängar
till nästan en enda

livs&dröm - symfoni
av två eller en
människoeldar

så evigt ordlös
i just sitt
men ändå överfylld
av med mera dikt
och sinnesliv

än allt det där
som vi bara trodde
att vi hade
sagt
igenom orden

bara talad på ett annat språk
än genom orden

Vi äro alla
tankeläsare
(av stora mått)

Vi måste läsa
varandras tankar
på stora avstånd
men ofta utan ett enda ord




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-31 23:11



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Bra!
Din dikt är en tankeöveföring. Från ditt huvud till mitt.
2017-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman