Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensling

Förlåt en ensling
som gick vilse i världen
som tappat bort sin tro
någonstans på färden

Förlåt en ensling
om borde ha stannat
som kunde tänkt sig för
men som tänkte på annat

Förlåt en ensling
vars verklighet bröt in
som hade svårt att försvara
och göra den till min

Förlåt en ensling
utan jobb och pengar
han som om inte orkade
ge sig in i nya svängar

Förlåt en ensling
som skämdes likt en hund
gick upp varje morgon
som aldrig sov en blund

Förlåt en ensling
som sökte tröst i vin
och brann för något
ville vara så fin

Förlåt en ensling
som bara skuggorna såg
allting jag kände
och hörde där jag låg

Förlåt en ensling
som alltid är trött och rädd
trött på hela tillvaron
och ständigt vara beredd

Förlåt en ensling
som inte lögnerna ser
den som inte fattar
att det som sker det sker




Bunden vers av ULJO
Läst 832 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-02-01 04:42



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En stark dikt som är
mycket starkt berörande
skriven av en stor poet
2017-02-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sanna ord
så är vägen
för mången gjord
att vara men varken
nå eller få, bara ensam
i ett få gå väntande så...
2017-02-03

    ej medlem längre
Mycket bra och stark text
2017-02-02

  Lars Hedlin
Stark och djup
2017-02-02

  Salvation Pepper
Mycket goda tankar.
2017-02-02

  M.Eta
Det finns nog lite av en ensling i varje människa, en del döljer det bra andra ber om förlåtelse för att de finns. Världen är så stor, människan så liten. Fint skaldat!
2017-02-01

    Dan Myrbeck
Visst förlåter vi. Det är enkelt
med facit i hand.
2017-02-01

    ej medlem längre
En angelägen och kärleksfull bön för mången ensling som villat bort sig.
2017-02-01

    ej medlem längre
En så fin bön om förlåtelse för någon som gått vilse i tillvaron.
2017-02-01

  Anya VIP
Hoppas enslingen blir förlåten eller att det går att försonas med det som hänt.
2017-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text, ömsint och kärleksfullt!
2017-02-01

    ej medlem längre
En ensling, kanske lite sliten men likväl fylld av inre styrka.
2017-02-01

    ej medlem längre
Säkert är det många som ser sin verklighet beskriven här!
2017-02-01

  StinaJ VIP
Insiktsfulla ord, som en vandring genom livet och komma fram till punkt och inse att det som sker det sker.
Berörande text.
2017-02-01

  SellwiN VIP
Något av det bästa jag läst på länge! Du är så duktig på att få fram mycket med ganska få ord.
2017-02-01

  överlevaren VIP
Berörande och tänkvärt ordat!
2017-02-01

  Niliboy
Man är mycket ensam med sig själv även som gift ibland. Men ensligen kanske söka efter mening å vi är ganska många som ändå har tillängnat oss en tro, å som är viktig för livet.
2017-02-01

  H.C.B
Kom möt mig i min ensliga livsvärld. Kom sätt dig ner här på huk. Kom se mitt förödande bruk. Kom få mig önskvärd, i min ensliga pilgrimsfärd.
2017-02-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO