Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om jag har vänner? Nu tycker jag att det är en alldeles för personlig fråga. Men annars är det väl som med tåg, de kommer och går, såvida inte linjen är nedlagd, som för gott.


Vilket ben? Om något alls.



En god vän till mig kan knappt se ett intervjuprogram, fejkat eller ej, utan att se efter som hur en del människor har benen. En del säger att en bör lägga vänster ben över höger, medan andra påstår att det skall vara höger ben över vänster, om en alls skall sitta med benen i kors. En del vill ju ha benen utan att de är korsade alls. Åter andra kommer inte ens dit, sitter på något annat sätt. Exempelvis sitter på det ena eller andra benet, sitter på båda eller om de är korsade, de har historien i sitt eget knä. Jag vet ingen annan som egentligen bryr sig, men det kan ju vara så att det betyder något, för henne själv som ser det utifrån eller gör något för intrycket. En del räknar ju streck i gatan, räknar passerade statyer, hoppar över streck eller läser alla textade skyltar de passerar på sin väg mellan punkt A och B. Hon är inte kirurg, men om hon reser med flyg så brukar hon flika in till personalen ombord, via en skriven lapp diskret pressad i en personals hand. Ord som 'Jag är inte läkare idag'. Trots att hon alltså inte är det någon annan dag heller. Men inte idag i vilket fall som helst. Hon reser med ett handbagage som ser ut som en typisk gammal läkarväska, där hon har en del personliga pinaler och kallar den säkert 'handväska', i brist på annat. Om inte för att skilja sitt en smula från andra handväskor. Vilket brukar lyckas även. 'Signal' är titeln på en bok, utöver att vara namnet på en häst i en bok av en numera ganska död författare, om än fortfarande hyggligt populär i en del kretsar. Signal kan ju även vara något att ge mer eller mindre omedvetet, exempelvis då en väljer att inte eller faktiskt korsa benen, och i så fall hur. Det är väl därför hon ser på just det och försöker tolka in ett eller annat personligt budskap i andras kroppshållning, självhushållning och hållning även i andra ämnen, ämnande.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 365 gånger
Publicerad 2017-02-02 12:54



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Tänkvärd text om att man inte bör tänka.
2017-02-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP