Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag uppmuntrar (så klart!) inte till akrobatiska cirkuskonster i rusnings-trafiken. Varken med eller utan några bälten.


Bilromansen - Den förfärliga dansen på vägen

Bilromansen -
mera fantastisk
pulserande skön

trots sneda nackar
missade backar
kutiga ryggar

sidovägar
som fick köras/backas om dubbelt

trots blåslagna skallar och armar
kring tak eller dörrar

trots
nästan en krash
eller två
över vägen

med hjärtat
i maggropen halsen
i skallen

så var bilromansen

den trasslig snåriga dansen
den bångstyrda omkörda dansen
i jänladyfamnen bilen
mittemot trafiken
bilarnas gatljusen blixtar och sken
runt oss omkring
liksom snedfallande stjärnor

i överljus farter
rymdraketer
och silverglödsfärger
neonsignare
inför natten och dagen

trots den trassliga bångstyriga dansen

så var bilromansen

ännu mera fantastisk

än allting/någonting annat

som dom en gång
hade gjort

både på
eller av
vägen

picknickstället

övergångsstället

alla andra
små trassliga ställen

så var bilen ändå!
och för alltid
det enda
det bästa
och mesta

för att dansa så snårigt
och trassligt
med håret
och med magen i halsen
och hjärtat i låret

och pulsen i ögat
(och foten i fönstret)
i dansens bångstyriga trassel
med bälten och hjärtan
i bilromansen




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-03 20:04



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Bra där!
Crash and burn.

Jag kommer att tänka på den där filmen från 90talet, Crash, av David Cronenberg.
2017-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman