Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Honungskakor... honungsdikter... honungstårar

honungskakor...

först bara som kakor
av infrusen honung
av sockerblomstavlor

sedan som kakor
med honung
som regnade i

ringlade flätade samman
mot världen
i håret
till drömmar av honung

kakor med gyllene honung
som beskådas
och skålas
som målet emellan

på födelsedagssängen

och över en grönskande äng

med bina i håret

en picknickuppbjudning
en midsommarmiddag mitt i det gröna

med honung
och gylene tårar
inför solen

och det silverne sockriga
månblanka skenet
så djupt in boken
i hjärtat
vid foten

med bi-surrets egen
livspoesi
inför skymningens drömmar

den här dikten
(du läser)
fanns nog även där
i picknickkorgens
fingerflätade
honungskupa

i handens honungstårar
bläddrar fram
till dikten
och fryser fast
ögonblicket
honungstårade
två evigt sköna sidor
för alltid emellan
bara här eller här

två hjärtan
två speglade evigheter
mellan två torkade blad
djupt i boken

den här dikten
(du läser)
har just fastnat
mellan två tusen andra

med honung i håret
mellan fingrarnas flikade sidor
som fladdrar och flätas
i vinden och håret

med bina om låret

när boken!
slår upp!
liksom ett hjärta
med ordet

som glöder
som blöder
som glöder ut

likt gyllene tårar
i honungssolen




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 155 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-01 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman