Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skyltfönstrets magiska mirakel i natten skyntfönstrets magiska mirkalel på gatan (i natten)


Skyltfönstrets magiska mirakel i natten

Skyltdockorna!

Som ett magiskt mirakel i natten
ett konstverk
med kläder och poser

alltför sneda för livet

överbelysta
igenom kvällningens skimrande dunkel

med blänkande ögon

som ingenting har sett

Skytfönstrets dockor
i skyltfönstret
ett inglasat motiv

ett drömspel
en tavla

av allting

så tragiskt+fantastiskt här i livet

ett magiskt under

när en professionell amatör

blev lite för klåfingrig
pillrig och ivrig

gjordes om till en konstnär
för en liten stund

och vred lite extra på allt

tills det blev ett tempel

ett skinande tempel

ett dånande altarskåp

inför gatan och folket

åt förfärade tårögda männskor

som alla stirrade och sågo
tillbaka

på någonting
som dom aldrig förr hade sett

som dom alltid har sett
men alltför snett

som sidoblickat
sidostegat
sidogatat

den där synen

av det egna livet
av det mera högre tyngre
mera levda
mera sedda
mera hörda

men aldrig riktigt kända

den där synen
av någonting magisk
och obegripligt heligt

som har rest sig upp
ur förfallet

som ett stort dånande konstverk
i butikernas överbelysta
skuggiga fönster

bara några klåfingriga ögon
och själar i bränder

blev 115 poem
och 34 sånger
den natten

19 samtidsromaner
och sextielva fantastiska tavlor

som alla försökte och försökte
för evigt

att bara fånga det undret

som dom hade sett där i fönstret

på gatan




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-02 15:57



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Fantastiskt fantastiska glorifierade skyltdockor!
2017-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman