Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den faktastiska matslickepinnen


Den fantastiska matglass-slickepinnen

Frusen mat på glassiga pinnar
vilken fyndighet

ett sådant omvänt grillspett
kulinariskt lyxighet

en kyss av vinter och sommar
för den ädlaste tunga

när kryddors värme bränner
och värmer

igenom berget av frost
som gjorts till en topp
av infrusen mat

ut på ett frostande spett
som omvänts grillats

i vintersprakande tomteblossdimmor
och nyårsfyrverkerier

men nu för sommardagars hetta

dubbelt frostigt
och mäkta starkt

ut på en tunga

någon minsta tugga
munsbit slickepinne
liksom spjut utav glass

någonting infruset
igenom en strut
av ringlande mat
som just fyller ett gap
med märkliga smaksensationer

och röksignaler på tungan

när den spelas så kallt
mot infrusna dofter

och övertemperarade
kryddiga somrar

rykiga dofter
som bakats andats in i ett berg
utav is

just nu åter på väg

till att möta sitt eget Titanic

längst med ett isberg

en matglass-slickepinne

så förgylld
inför midsommarsolen

sprakande till

som ett tomtebloss
mitt in i solen

ut på på en tunga

så sprakande frostig
och midsommarhet

som en rykande
matglass-slickepinne
fyllig kryddig
frostad in
till både mellis och huvudmål




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-02 18:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman