Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Din så smärtsamt retsamma dans


Din så smärtsamt retsamma dans

Ditt så
närgångna avståndstagande
mot precis allting annat

så lekfullt retsamt
stillsamt smärtsamt
lockande trevande
löften om mera

slitande ryckande bort
genom att närma dig bakåt
och mera

tänja avståndet emot

som om ett famntag blir större
och närmre
trots allt ändå

när längre det görs
och hörs ännu mera

retstickan pekfingret längre
och längre
med långnäsan
kortare långare
morsesignaler ringsignaler
röksignaler
indian-sommarringar

när du spelar din flöjt
i det närmaste tyst
alltför långt
för att höra
bara några toner
(på din ädlaste tunga)

så högljutt
hur dövt
du kan leva

retstickefullt o så leksamt
att spela (på strängar)
i hjärtat och själen
med sådana toner

som om stycket är högre
och kilometrar än längre
och mera än livet
när knappt ens det hörs

när varje fjärran
blir ett löfte
om än mera
om än lite närmre
(kom hit! kom dit!)

fingrets viskning
när det rör sig
bakom täcket
över horisonten
längst med hörnet
utmed rummet

du är ju bara så lekfull

när du kastar dig bort
i större famntag
bakåtvända kyssar

tillbakadragna
hjärtslag
som för att höras
mer som ekon

och andetagen
outtalat (svarat)

men ändå högre
djupt in i själen

hjärtana vibrerar

av den nästan
ohörbara sången
som du sjunger
(alltid nu)

det dånar i mitt öra
av din lidelsefulla lekfulla sång
din nästan tysta symfoni

din så stillsamma tigande dans

som ändå får altling annat
atr dansa dubbelt

trippelt steg
i varje steg
(minsta vibration)

en extra takt

du får foten och hjärtat
att slå
och dansa

i takt och i otakt

med hela jävla världen

så skönt o förfärligt

när du bär den
i din fina hand
med ett så stort
och så litet grepp

som just bara du

har kunnat bära
i din famn




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-02 19:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman