Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I talets verkliga verksamma verkstad


I talets verkliga verksamma verkstad

I talets verkliga verksamma verkstad,

där varje tunga
är ett (verkligt) verktyg
för att göra
veckat tyg
med verk om örat
med livsverk att höra

en verklighet
som sags belagts igenom ord
som lagts i ord
besinnats diktats
beslagits och tagits
genom ord

där talet är verktyg
och snick-snack
är alltings verkstad
verkligt ärligt
minsta pladder
mer att bära
i varje ord
än bara jord
har kunnat bäras
i en hand

ett enda ord
kan bära mer
kan känna mer
kan leva mer

än materier når

atomiskt moln
som klingar till
med sprakande ord
med sång av ord

magnetiskt moln,
med nord-nord-ost
ett hål fullt med ord,
och sydostväst
ur verktygsjord
med skyddad väst
och livets väst
och prick-skytte regn utav
dränkande ord
sänkande blänkande stänkande
sjunkande
hav genom hav
utav ord
över bord
och under bord

sprakande ord:
skarp-laddade ord
vrider gnisslar och singlar kompasser
till liv eller död

bara ord?
(mer än)
nakna ord
överklädda överträdda
sannings(m)ord

i talets
verkliga verksamma verkstad
med Slick och Mick

ut på tungans sprakande spets

en verklighet
formas till liv
(eller) slås omkull
rörs om ända ner
ännu mer

för varje fråga
och dubbelt o/besvarade ord

för varje steg
som har dansat fram över tungor

för varje grepp
kastat in
slitet ut

genom munnen och örat

för ord
emot ord
genom ord
och med ord
och till ord

I talets verkliga verksamma verkstad
där pladder och babbel
och snick-snack
är verktyg
för allting som gjorts.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-03 16:18



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Oj, här var det ord i alla former...BRA!
2017-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman