Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dUBBLA SANNINGAR. hALVSANNINGAR. aVKLIPPTA LÖGNER.


Sanningslögnen

halva sanningen
omklippta lögnen.
före och efter
sanningslögnen.

att säga sanningen
om sanningen
om lögnen
om dubbelsanningen
om halva lögnen

fick allting
att raseras
(gå i bitar)
bara ännu mera

när jag sa vad jag menar
att jag trott att jag menar

fast jag ändå menade
någonting mera
som inte fick plats

i varken sanningen och lögner

blev varken halft
och ändå dubbelt
överfullt

åh! som inget alls

när orden föll tillbaka ner
plattmagat magplask
precis som en pannkaka
utpöst försvunnet
till ingenting mera

till bara outhärdligt mera
av nästan inget alls

än om jag först
ingenting sagt
(om nånting alls)

av det jag ju inte menar
att jag menar

men jag menade ändå




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 220 gånger
Publicerad 2017-02-03 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman