Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

St. Vitus dans


Jag låter flugorna vara
och myrorna berusa sig
av magnolians sötma.
Alla brev har samma adressat:
frankerad hunger. 

Dock: Man vet att det blir en solig dag
när morgonlampan tänds
och fången upptäcker
att han varit både fängelse och fångvaktare.
Yrvaket klär han sig i morgonrodnad. 

Ögonen ser längre än vad öronen hör,
öronen hör längre än doften,
beröringen och smaken:
sinnenas ringdans
utan mittpunkt och omkrets.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 1130 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2017-02-03 14:18



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
En härlig beskrivning av vardandet, när man är empatisk.
2021-04-02

  K.S. Sollenhag VIP
I högstadiet hade jag denna ofta i hörlurarna:
https://www.youtube.com/watch?v=ar4ZnEHXC_I
Danssjuka!


Mycket bra dikt!
Vidgande efter isolering.

2017-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson