Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven med lite vitkål i magen


Hunger

Fönsterrutornas bägge ögon
likt fosterhinnor som skyddar
mot den kalla vinterkvällen.
Badkaret stupfullt och
handlederna elegant snittade -
välkomnande dödens varma
fundament - fyllande tomheten
i den uttorkade, sterila, själen.
Tapeterna skriker ut ångesten
i varats oändliga möjligheter,
där dörrarna är olåsta,
nycklar som sluter sig omkring
kärleken, tron och hoppet -
köper trygghet per gram -
tidens droppande fukt som
tränger sig in i porerna
och dränker känslornas rop.




Fri vers (Fri form) av Lars Beermann
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-12 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann