Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från minnets arkiv





När jag var 6 år gammal
sa grannen
att jag var far upp i dagen

blev rädd och ledsen
sprang hem till mor
och grät




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 515 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2017-02-04 12:18



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Texten berättar om ett barns fasa och rädsla för att vara lik någon som man inte alls vill. Berörande.
2017-02-09

    Dan Myrbeck
En för grannen oväntad
reaktion, om hen sett den!
2017-02-08

  ULJO
Starkt berörande
2017-02-06

    ej medlem längre
Kärnfullt och tänkvärt. <3 Vad jag gillar i denna och andra dikter av dig, är att du berättar en hel historia med några få ord och rader. Du gör det ofta med en god portion humor och renhjärtat som ett barn. Det är en stor konst att kunna göra det.
2017-02-05

  Anya VIP
Jaa vissa vill man inte likna. innehållsrikt på få rader. Bra!
2017-02-05

  Maria Sundelin VIP
Ibland blir välmening felriktad
Kramar
2017-02-04

    ej medlem längre
På kornet kommentar vuxna inte tänker
2017-02-04

  M.Eta
Bara vi som läst föregående texter om din far förstår varför. Fint fångat!
2017-02-04

  Blått Norrsken VIP
Tråkigt att bära en sån känsla. Bea skrivet!
2017-02-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag har full förståelse för din reaktion. Grannen såg förmodligen inte din far, som han egentligen var. Ofta visar sådana män en helt annan sida utåt.
2017-02-04

    ej medlem längre
Djupt berörande, ger lite rysningar...
2017-02-04

    Peter Söderqvist
Du hittar minnen som berättaren del och samtidigt ställer frågor.
Bra skrivet.
2017-02-04

  Valter Örn VIP
Vuxna människor talar med ett symbolspråk och som de inte förstår att ett barn inte kan tolka.
2017-02-04

    ej medlem längre
Och grannen kanske inte förstod så galet det blev!
2017-02-04

    Birgersdotter VIP
Berör.
2017-02-04

  Eva Helene VIP
Så gripande och talande! Kanske barnet hade andra förebilder. Och då tänker jag förstås inte bara på det yttre.
2017-02-04

  Niliboy
Va rart!
2017-02-04

    ej medlem längre
vad sa mor då?
2017-02-04

  Öknens Ros VIP
6 år gammal är man känslig för kommentarer.
2017-02-04

    ej medlem längre
En sanning som bara barnet förstår till fullo.
2017-02-04

  överlevaren VIP
Utsidan men inte insidan!
Bra ordat med glimten i ögat!
2017-02-04

    Lena Söderkvist VIP
Roligt och rörande
2017-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP