Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra andetag - är alla kyssar

våra andetag
är alla kyssar
ut mot världen
och tillbaka mot varandra
dom så tysta
att dom bara syns
men inte hörs

du måste lyssna
med ditt öga
eller känna
andedräkten
över kinden/vinden/huden
när den talar högre

än en andedräkt
som klätts med många ord

på livets hud

vi kastar kyssar
vi andas drömmar
när vi talar
just så tyst

att talet bara syns
men inte hörs

och känns på skinnet
men aldrig rörs
med någon del
av kroppens hud

som vid ett landskap
darrar till i löven
materians klanger
som klockor i huden
dom dansar och andas

när dom möter
våran ande
beklädd - atmosfär
~~själens dräkt~~
i köld och i värme
blåser liv
en kyss
av livet
dräkt ur ande
aldrig rörd
men alltid berörd

bara just nu




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 395 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-02-04 18:17



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
denna bild lever jag ofta med
just det andning
är
2018-05-22

  DominiQueen
Genialt. Bokmärks. Tack
2017-12-23

  Maj-Lis VIP
Vackert
2017-03-18

    ej medlem längre
En fantastiskt vacker text.
2017-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman