Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kapitalismens konsekvenser.


Marknadskraft

Tingen jagar våra ögons längtan
Marknaden tränger in i
Våra tillgångar och ser till att de blir motgångar

De känsliga tomrummen pekas ut
Reklamen förtydligar och förringar vår personliga storhet
Dränker oss i konformism och evig längtan

Kompromisslöshet och som lösögonfransar
Snart uttjänade. Det är en förskönad värld
där allt är till salu, även våra ideal

Fall! Och du skall falla för in tränger
Marknaden som tröst och förfall
Innan du vet ordet av...
är du tömd och kall.




Fri vers (Fri form) av Joni Stam
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-04 20:21



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ordet sparbank
borta,ingen ränta.
Nu skall alla slösa
Och var i skuld.
Till banken.
För marknads
Produktionens
Bästa!
"De känsliga tomrummen
pekas ut"
Insiktfullt skrivet!
:)

2017-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Joni Stam
Joni Stam