Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kistan ska vara vit

Jag skriver mina avskedsbrev
på stulna lappar
osentimentalt och tydligt
så de oförstående ska förstå
att sorg är bortkastad tid


Den oansenliga stenen
ovanför mitt kroppsdamm
ska vara oslipad
och vila på gräset
med en liten ängel
uppkrupen på den mjuka rundningen


Den enkla kistan
ska vara vit som barndomen
liksom blommorna
med fylliga stråk av smärta
i djupblått och lila

kanske även en tacksam röd ros
för all kärlek som givits mig


Högt bakom balustraden
ska orgeln mäktigt spela
a whiter shade of pale
för mina bleka synders skull
och prästinnan ska myndigt
basunera ut mitt sista farväl

Sörj ej mina kära
ty mörkret har äntligen lämnat mig
befriad är jag
från lidandets skavande bojor
lätt som ett maskrosfrö
är nu min själ


Och fan i helvete vad jag ska spöka för er!





Fri vers (Fri form) av Cillur73
Läst 423 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-02-05 18:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
låten är suverän med annie lennox.
2017-03-12

  aol
Underbart skaldat och en sån själ får gärna spöka för mej,
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Cillur73
Cillur73