Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vy-mästaren / View-Master

Vy-mästaren
Med lilla My...
och mumindalen
(stora salen)
i flerfärgsfoto
som tredimensionell
horisont
jag tittar ut
mot minsta högsta tornet
över bergen
bortom jorden
(jag ser kometen)

kryper fram
kan nästan nå

skåda bara - ännu mera

60-90-tals-barnadrömmar
månskensögon

i futuristiska världar
himlar jordar glaskupoler
framtidsskådat
venus mars
och 2050-tals-staden
robotmyllret
marslandskapets solskensflagnande blod
som just andats fram till liv
som ännu inte finns
mer än som på film

fast i ett öga (endast)
sedan - genast - bägge två

när vänster-höger
hemisfärer
dubbla blickar
kastas samman
rätt ner i stolen
mot bioduken
för stilla dagar
akvarelliska
landskapsmotiv
i neonfärgad sepia
världens femtiosju underverk
och undervattensvidder

tecknad film
som strålar starkt
och drömmer neonrobotvärldar
igenom underbelysta serierutor
fönsterrutor
med mörker/ljus
hälften dag och natt

som tecknats - fotats -
riktats bakåt
negativ och positiv

med stumfilmsblick
som färgats efter före
penslats fram
som om tecknad film (i dikt)
rätt igenom livet
med äkta foto
utan några kyssar med ord
bara drömmens gester
livets sinnen landskap möten
överdimensionerade situationer
och människofigurer
som just har blivit gjort

till en skimrande vidd

i en glasögonbild




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-07 17:30



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Heja!! View-Mastern är finaste ögonträningen när man suttit för länge vid datorn och inte har råd med dagens 3D-grejer. Bra skrivet som vanligt, i rasande tempo
2017-02-12

  Verner Forsman
(till stenhur:)

Ibland så räcker papperslappar och ljusken nog gott och väl. :)
2017-02-07

  stenhur VIP
Virtual reality i all ära men med fantasi och teknik från anno dazumal kommer man långt
2017-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman