Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En alltför ung... och en alltför gammal... mamma

En allför ung
och en alltför gammal
mamma

delar nu bostad
förenar nu liv
till ett dubbelliv

av både ungdom
och tillbakahållen visdom

fördelar nu sin tid
för ungdomsspring

och lugna hemmakvällar
i vilan av hemmet

med 70-talsjazz och gubbig rock
kattass och andetag på glaset
(har någon ens svarat?)
med barndomssaft eller storstark
blev nog vin
så blodgraperött
med frukt och grönt

när det växer i sin mage
för att blomma ut

till en andra jord

snart två till liv
som kommit till

i gråtäckt jord
som överfärgats
av yngre somrar

en alltför ung
som pysslats samman
med alltmer gamla

så blir det snart nog kolik
och blöjbytesspring
och springnotor till
och ut genom
vrålande dånande fester
(och gäster med rester)

för att hålla kvar
för att göra nytt

en alltför gammal
som tog för lång tid
ännu outblommad
lever dubbelliv

och barnamage
med ännu mycket saker
lever pensionär
och leker tonårsliv

men båda är nu fast
i medelåldern
evig kris
av både drömmar
och försvunna dagar

och saker tunga
som har stannat kvar
som ursprungsår
och äldre sår
som bara läks

när ungt och äldre
lyckas samsas
vild och lugn
vår trassliga familj
av hemmamammor
och partysessor

som balanserar
jongelerar bebisknytt
och trolldomsdeg
nappflaske-skvalp
och dryckeskärl

för tunga dar
och lätta sinnen
här i livets dubbla kök
med stök och rök

för ung och gammal

en värld...
som tittar fram
igenom en annan




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-06 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman