Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där tanken råder flödar orden

Immanens visar vägen
utöver det som visas i utsträckningen
i tanken och reflektionen, till viss del
sträcks det ut i ordet.

Paddelårorna ligger på strandbädden
ekan förd i hamn och en boj som håller kvar
ekbåten vid bryggan. Där över floden stiger
någon in i ett hus med en trädgård.
En människa bakar i köket, en marängsvisspaj,
bröd på rågmjöl för nyttan. Tycker inte alltför mycket
om bakstök, däremot skriver hon gärna om kvällen.

Tanken råder där flödar även orden.
På något sätt, genomskinliga på framfart,
ibland i skrift i punkter, där allt möts i snitt,
i skärytor, där ljusningarna träffar ord och ting.


Tiden i det förflutna övergår i det kommande.
En vers över spisen avslöjar hennes syn på sin tid:
: >>Min tid är alltid parametrisk, mer än bara
dagar>>. Ett flöde i regler och system, där
nuet skönjs, sticker upp, sticker ut och flödar över
paragraferna. Ändamålslighet för tecknen,
att de står för sig bortanför index, subversivt över
innebörderna, ändå för sig, separata, åtskilda,
särskiljande. Om de inte borde sjungas fram, nej,
åtminstone kunna förvärva fler ljudklanger.
Om versmått skulle passa henne?
Fritt innehåll i bunden form.

Insöiration från sonettens form i Rainer Maria Rilke? Lite mer stavelsemusik!











Övriga genrer av frun
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-07 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun