Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du stiger upp av vinden

Hur lång tid tar det innan blicken vill stilla sig och möta det som ännu inte är i världsdramatiken.
Stillna runt stormen därute och visa Weltgeist
vägen till fredlighet.


Rörelsen går i träden att det är en verklighet
och förvisas till tystnad i det som väntas
inttill det andra dolda.

Ovidius funderar länge och väl på narcisser.
Stagnelius skaldar om näktergalen.
Den fina kråksången hörs in i det moderna,
att point of view hör till den narrativa diskurser.


Toner med med tyngder på vågen
att väga och mäta -

hur allt nu är storm därute och stoiskt
härinne.

Där inunder, just där inunder
när det blåser väckelse och ljus
på vägen, där poeten går.

Om inte jag skulle behöva piska till stormen lite
storma tecknen med ett vindrusk.

Då tvärtom.
>>Se bara>>, stormen bedarrar och du känner dig
upplyft av det tidigare vädret, att du stiger.








Övriga genrer av frun
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-07 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun