Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utanför fönstret


Snön faller

Jag ser ut genom fönstret
och undrar varför
snön faller
medan vi står kvar
eller kanske är vi redan fallna
snöänglar från en jämngrå himmel

En gång är vi glömda
som om vi inte levat
Men vi vet att vi en gång fanns
Vi vet att vi finns nu

Vi vet att snön virvlar på vägen
Vi vet att medmänniskor lider och dör 
Vi vet att det finns snödroppar i rabatten
och blodsdroppar i snön

Ibland tror vi att vi har
alla svar
men för det mesta förmår vi inte ens
ställa de rätta frågorna

Men det kommer en dag
då vi är glömda
och som vi inte funnits
Också människornas lidanden kommer att vara glömda

Men det är här och nu
vi lever
och gör det vi gör
och hör det vi hör

Skatans skratt från taket
En frusen bofinks sång

Tiggerskans Hej hej
Reportagen på nyheterna

Ibland undrar jag över livets och människornas irrvägar
Fotavtryck i snön i cirklar runt ett naket träd

Jag vet vad jag vet
och det är i stort sett ingenting
Mitt liv är en återvändsgränd
vilket är hoppfullt
ty då finns det
möjlighet att återvända
Men till vad?

Jag ser ut genom fönstret
och undrar varför
snön faller
medan vi står kvar

 

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-08 08:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP