Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som har tröttnat

 

 

Börjar tröttna 

på allt det här dödandet.

 

Hela tiden 

dygnet runt och året om

dör människor.

 

Det är krig och terror

mord och farosoter.

 

Människospillror som flyr

undan döden till ett fridens land

de kanske aldrig finner.

 

Så nu har jag tröttnat 

på allt om döden.

 

Varför inte öppna alla gravar

enskilda som massgravar

låta alla komma till liv igen. 

 

Stiga upp för att njuta 

av livets blomstrande ängar

och vattendrag

där vattenorkideerna blommor.

 

Låt livet sprida sin glans 

över alla som levat

över alla de som lever.

 

Blir det för fullt på jorden

låt oss sprida ut alla

på andra  planeter.

 

Universum är oändligt

och livet är underbart. 

 

Jag är trött på att vara

Döden längre.

 

Liemannen har skördat

för sista gången.

 

 

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-02-08 11:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nog är man trött på döden alltid...stark känsla i dikten...
2017-02-11

    jaybird
Landet "både och" som inte har vanan att ställas inför svåra val.
Vi skall inte "ställa grupp mot grupp" trots att det sker hela tiden inom politiken.

Sverige har frivilligt röstat fram den här utvecklingen. Det kommer att bli en mycket dyrköpt erfarenhet.

Enda förhoppningen är att fler börjar tröttna och protestera mot förödelsen och dödandet som snabbt ökar i vårt land.

Precis som du beskriver i din dikt. Tack.
2017-02-08
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP