Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonting frö

Bröd.

Bröd, ja.
Men ingen vet något om
brödets alla soldater.
De fem. De fyra. De tre.
De parande.

Lyssnar ni?
Soldaterna i brödet, säger jag,
är historien
om sanningen
som lever dem itu.

Soldaterna står där så,
blott för att ätas:
när du någonsin
äter bröd,
så äter du soldater.

Ingen klagar,
för de är bara brödets
alla soldater -
där, för att hålla
brödet ärligt.

Ja, ärligt - inte ätligt.
Ätligt är det redan
från olika former av säd.
Brödet blev ärligt
för att det gav dig sitt liv.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 303 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-08 13:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
verkligen bra
2017-02-10

  ULJO
Fint skrivet
2017-02-09

  Marita Ohlquist VIP
Får mig att tänka på nattvarden!
2017-02-08

  aol
Bara så sant och fint skaldat,
2017-02-08

  i af apa
brödets soldater
eller soldaterna i brödet

vem är Bagaren?

( bibelns historia börjar på b. alltså historien. bok börjar också på b men
det är inte vad jag menar. vissa lärda judar menar att bibeln har en avsikt med att börja med alfabetets andra bokstav. B är människans bokstav medan Guds är A. så egentligen börjar Gud med A men människan kan bara läsa från B.... jag tror B är Bagaren...)
2017-02-08

    ej medlem längre
en Avsats - Många liv +
2017-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper