Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på bänken vid kyrkogården


Min längtan

jag har en stor längtan

längtan till närheten av vatten

det är det jag längtar efter

när jag någon gång tänker på

hur vi hade det när barnen var små

närheten till sjön

bara att gå några meter nedför backen

på sommaren

bad och fiske

på vintern skridskoåkning

när isen var nog tjock

gick det att med traktorns hjälp

göra en väg över sjön

vi fick närmare till affär

och barnens kompisar

därför tycker jag så mycket om

att sitta på bänken nere vid vattnet

där kyrkogården är belägen

där finner jag ro och det lugn jag

många gånger behöver

den platsen har blivit min tillflykt

när jag känner mig en aning nere

inte så glad och positiv som jag

för det mesta är

man behöver en plats 

där man kan få vara ensam

slippa allt brus och det tråkiga

som ibland vill ta över

jag är jag

det vill jag förbli

det ska ingen ändra på

inte heller bestämma

vad jag ska göra eller inte göra

mitt liv är mitt

det bestämmer jag själv över

 

anits 8 februari 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-02-08 14:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vatten har ofta en lugnande inverkan...fint skrivet om längtan efter lugn och ro...
2017-02-11

  Lars Hedlin
Starkt och bra i beröring
2017-02-10

  ULJO
Fint skrivet om din önskan
2017-02-09

  Eva Helene VIP
Så fint och rogivande att läsa!
2017-02-09

    Birgersdotter VIP
ja man behöver en egen plats!Fint skrivet.
2017-02-08

    Dan Myrbeck
Ja, behöver man en "egen plats", så är det bra att skaffa en!
2017-02-08

  Niliboy
Så fint dikt/berättat å dina ord om att känna sig inte positiv å gla. Ja det är mycket i din dikt som träffar mig!
2017-02-08

  Anya VIP
Bra när man vet vad som hjälper... inte alla förunnat.
2017-02-08

  Bibbi VIP
Mycken visdom här.
2017-02-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP