Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men livet på landet dansar fram, ingen köbildning där inte..möjligen nollåttor i spåren


Storstadssnyftarevals

 

 

Lösryckta fraser

mummel i kön ängsliga

blickar suck och stön

snålblåst och kyla väntar

på pendeln i Stockholmssnön

 

en hel vanlig dag

alltid detta obehag

kommer det något

tåg högtalarna sprakar

nedriven kontaktledning

 

får resenärer

att kollektivt samtala

om höjt biljettpris

alla dessa plankare

SL i förskingringen

 

funderar högt på

att ta bilen lyssna på

lokalradion om

trafikstockningar på grund

av inställda pendeltåg

 

bättre en busstur

och retur om dagen än

ingen alls livet

går inte alltid på räls

äntligen kommer pendeln

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-08 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP