Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


JAG LED EN TID AV INFLAMMTION I FINGERLEDERNA ... SEX MÅNADERS HELVETE... JAG GAV MIG ÖVNING OCH NÅDDE KAN HÄNDA FRAM...


Det händer med händer

 

aldrig förut var nöden så stor

kunde inte hålla i mig i något

handfallen hände det ingenting

det bara värkte och plågade mig

 

farmors händer höll i virknålen

timme efter timme garnet rann

genom ögla efter ögla kilometervis

farfar bände upp hennes händer

 

nu har jag börjat öva genom smärta

stärka för att det ska sluta att värka

nu har jag nått mina drömmars mål

ritar liksom virkade dukars mönster

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2017-02-08 21:57



Bookmark and Share


  henke_r
Väldigt stark text. Dikten har en vacker arbetarromantik över sig och det hårda livet efterlämnar en mjuk omtanke. Bra!
2017-02-12

    ej medlem längre
En stark och vackert formulerad dikt!
Diktjagets styrka att gå vidare och följa sina drömmar trots motgångar...
Farmodern är en bra förebild! Tycker om hur virkandet övergår till att måla.
Fin läsning.
2017-02-10

  ULJO
Väldigt bra
2017-02-09

  Blått Norrsken VIP
Fin text om att i det hemska inte ge upp. Ditt mönster som du ritat är jättefint. Otroligt konstnärlig är du.
2017-02-09

  M.Eta
Händerna behöver man till mycket, handikapp att ha värk i dem. Särskilt för din målarkonst!
2017-02-09

  Fem hjärtan VIP
En fin text som berör och jag hoppas att din värk nu är borta!
2017-02-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Oj, oj, oj!
Händer bänder
ont det i en gör..
Värken kom till Dig
borde finnas nå´t
som gör allt OK...
Nå´n salva, sprej,
grej för Dig
rara tjej...


2017-02-08

    Peter Söderqvist
Fin text som binder samman generationer. Jag gillar det även om bakgrunden är smärtsam.
2017-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP