Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom fönster

Genom fönster
ser jag fäder
Människor
Inte helt olika mig
så förbannat upptagna
innanför sina liv
Fönsterrutorna reflekterar
den listlösa sorgeytan
Barnperspektivet
som inte gått att bryta
Jag tror att jag sörjer
att snart inget finns kvar
Att sörja mer
Mot värmen från den slagna sjuttiotalsspisen
tänker jag, hur livet lockar och stänger
medan jag av tvång bakar min egen müsli
Jag är en mycket sjuk man
men kan fortfarande urskilja hur spisen läcker
kardemumma, ingefära och kanel




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-08 22:34



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Mot värmen från sjuttiotalsspisen
tänker jag, hur livet lockar och stänger
medan jag av tvång bakar min egen müsli

Öppna landskap Ulf Lundell
Där bränner jag mitt brännvin själv, och kryddar med Johannesört,
och dricker det med välbehag, till sill och hembakt vört.
2017-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP