Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅNGESTRIDEN

 

Bleka skuggor döljer

tomhetens djupa hål

när ångestens vålnad

sträcker sig efter ljuset

griper om själens smärta

 

tårarnas pärlor faller

från oseende ögon

blöter färglösa kinder

skriken vrålar i sorg

från mörkret inuti

 

    




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 502 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-02-09 17:27



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Gillar den antydda pendangen som limmar ihop de båda stroferna. Ångestens vålnad som sträcker sig efter ljuset motsvarar skriken vrålar i sorg från mörkret inuti.
2017-02-12

  ResenärGenomLivet VIP
Starkt känslomässig dikt...
2017-02-11

  Lars Hedlin
Bra och starkt framfört
2017-02-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om det mörka, svåra!
2017-02-10

  M.Eta
Ångest när den är som värst! Starkt beskrivet!
2017-02-09

  ULJO
Väldigt starkt skrivet
2017-02-09

  Rise Little One
En koncentrerad smärta ur din poetiska penna!
2017-02-09

  Valter Örn VIP
Fint poetisk beskrivning av känslan hos en ångestriden människa.
2017-02-09

    Dan Myrbeck
Mycket starka formuleringar.
2017-02-09

    ej medlem längre
Ångest är smärta....
Dina ord sätter ord på känslorna.
2017-02-09

  Poeten Salvador VIP
Titeln kan läsas ånge-striden också
2017-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP