Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bekännelse

Jag har sprungit tusen mil
och jag ska springa tusen till
kommer aldrig att hinna fram
till den känsla som jag vill
det är ingen skatt jag söker
inte det som kallas guld
ingenting som jag föraktar
inte heller någon skuld

Jag har gått längs boulevarden
med tusentals plakat
ropat hejdlösa ramsor
och nästan gått ner i spagat
mina skor har blivit utslitna
för alla steg jag har gått
men jag kommer vandra länge än
tills jag stimulering fått

Jag har rispat långa revor
och fått sprickor i min själ
aldrig tänkt på något annat
än att andra ska få må väl
det är knappast någon hemlighet
att jag lämnat många råd
men pjäserna är nedlagda nu
så snart finns det ingen nåd

Jag har krupit längs marken
ålat fram i svår terräng
men orken börjar tryta nu
snart är jag i gamlingarnas gäng
det gäller att dela med sig
av allting man en gång lärt
för det finns ingenting att dölja
allt man fått och tyckt varit kärt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 524 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-09-12 05:55



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fint det där om att dela med sig av det man lärt under livets gång...
2017-09-14

  Salvation Pepper
En sång om livet.
2017-09-13

    ej medlem längre
Mycket livserfarenhet samlat här med den fina röda tråden att göra andra väl.
2017-09-13

  Palett
Fin text om livsresan !
2017-09-12

  Sommarina VIP
Fin rimmande dikt, om livets memoar.
2017-09-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat om livets krokiga vägar och de man önskat hjälpa att må väl.
2017-09-12

  överlevaren VIP
Livets vandring på olika vägar, på gott och ont som berikar själen.
Mycket bra ordat!
2017-09-12

  M.Eta
Mycket fin text om att vilja väl!
2017-09-12

  Niliboy
Jag förstår inte, så mycket klokhet, men ändå söker du inte visheten hos Gud, hans hemliga gåva Jesus Kristus!
2017-09-12

  Eva Helene VIP
En uppriktig "bekännelse" och tillbakablick. Och vad kan vara bättre än att försöka få andra att må väl. Så fint!
2017-09-12

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om vikten att dela med sig av kunskaper och lärdomar till efterlevande!
2017-09-12

    ej medlem längre
Livets vindlade stigar kan trötta ut oss men också ge oss ny kraft och styrka.
2017-09-12

  StinaJ VIP
Mycket, mycket bra. Bokmärker.
2017-09-12

  Marianne Räf
Bra, å jag uppfatta kul humor i texten !
2017-09-12

    ej medlem längre
Fint skrivet om livets terrängbana.
2017-09-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO