Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Merkurius

Vad har du gjort,
som tycks så belevad?
Du som läst så många ord,
farit långt i syd och nord.
Hur blev en som du besegrad?

Du sade du smider planer
för din lycka rätt och slätt.
Inte anade jag att du
bryter hjärtan mitt itu,
kall och känslolöst kokett.

Väl i din utstakade hamn,
väl i din älskandes famn,
dina ränker vet ej hut -
som ormar slingrar de sig ut,
runt en anspråkslös hals.
Runt en strupe, hårt, som flämtar -
gör blott som de befalls.

Han stal din lycka och jag vet
hur vi straffar den som stjäl.
Kamrat, jag vill dig bara väl,
vi måste lyda vår poet.

När bestens huggtand sjunker djupt
och giftet blandas med hans blod
du beundrar så hans mod,
du njöt hans brott som något ljuvt.

Enbart en kärlekens soldat,
en uråldrig, fullgjord plikt.
Ej lycka eller silverfat,
ingen framtidsutsikt.

Ty lömskast av dem alla
är Amor i sin borg.
Hur han vrider ödets kedja,
hur desperat du än bedja,
för hans pil du måste falla.
Det är din ålagda sorg.




Bunden vers (Rim) av Ellika
Läst 362 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-10 14:49



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
den här var bra den og.
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Ellika
Ellika