Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnad M


när du speglar mina tankar (déjà vu)

den där förunderliga känslan av att ha träffats någonstans

tidigare

innan vi kände varandras ansikten

 

handlat i samma butik

åkt med samma buss

pluggat på samma bibliotek

 

jag hade kunnat röra vid den där förnimmelsen

tangera den bit av mig som speglas i en annan individ

 

beröra vibrerande strängar av sällsamhet

fogat samman pusselbitar som försiktigt tycks glida in i varandra

fastän de inte tidigare befunnit sig

på samma plats

 

likt tvåäggstvillingar som separerats innan de efter många år träffas

 

och där båda visade sig tänka liknande tankar

så till den milda grad att det fick dem att söka upp varandra

utan att veta att den andra

 

redan tänkt

 

samma sak

 

© Birgitta Wäppling, 11 februari 2017.

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-11 10:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En förunderlig känsla, detta att ha setts förut...som du gör underbar poesi av på ditt sällsamma speciella sätt.

2017-02-13

  Maria Marängsviss VIP
Universum och livet är så oändligt mycket större än oss själva.
Om vi bara vågar vara nyfikna och närvarande öppnar sig fler dimensioner.

”och där båda visade sig tänka liknande tankar

så till den milda grad att det fick dem att söka upp varandra
utan att veta att den andra
 
redan tänkt
 
samma sak”

Så träffsäkert och fint gestaltat!:)
Bokmärker, applåderar och bär med mig.
2017-02-12

  K.S. Sollenhag VIP
Fint!
Jag har själv aldrig upplevt något liknande.
2017-02-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP