Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åren

Jag sväljer åren som stora klumpar
fulla av glädje och katastrofer
det svarta, hårda, fastnar i halsen
och det gör ont att andas
hjärtat slår tystnaden med hysteriska vågor
och skriker i mina öron
-du är en fågel i en bur-
Tiden med vassa kanter river sönder magen
och lämnar efter sig röda såriga ränder
-det smakar järn i munnen-
Blicken vandrar i tomma delar av en svunnen tid
där glömskan växer
ytterligare en dag till
Jag vill bära existensens anletsdrag i mina händer
och ser hur det blommar igen
igen




Fri vers av Minona
Läst 289 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-11 16:16



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En dikt om livetsmörker och längtan till det fina o vackra
2017-02-17

  DavidM VIP
Rader som berör.
2017-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Minona
Minona