Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av en slumpmässig sida från en bok.


Systrar

Kall morgon, snön hade hårdnat,
skulptera vi den
Det var vintern vi skulle gifta,
mina systrar och jag
Vi skulle viga varandra,
alla tolv på samma dag
Blodröda klänning,
becksvart hår.
Bakom facklorna vi bygga vår kyrka
Skar våra händer på isens väggar
Blodfläckar i snön
Likt törnrosor i häckar
Vår sista natt tillsammans
Sov systrar under vitblekta lakan

Från samma rum hade vi färdas
Silverstaden - med vår skänkta ängar
Där var dag, solen bliva ny




Fri vers av Oknytt
Läst 289 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-11 20:57



Bookmark and Share


  Midnight
Bilden som orden skapar i ens inre är så tydliga! Bra skrivet.
2017-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Oknytt
Oknytt