Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag ljuger

jag öppnar munnen stort
och säger det som vill höras
jag ljuger, jag vill ta plats
utan att riskera
att förstöras
jag säger det som kan tas emot
mjukt, välkomnande, utan ekot
jag säger inte sanningen i onödan
det känns bekvämast
och det är reko
jag ljuger när det behövs
och när jag känner för det
sanningen är onödig lyx
jag ljuger utan att blinka
utan att darra på rösten
utan att känna att jag måste
det är rent nöje att inte säga
som det är, utan som jag hittar på
för att jag bara kan
jag lever som om
jag kunde tala sanningen om jag ville
men jag vet
att jag inte längre kan
jag ljuger





Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-11 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP