Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag trodde att jag kände henne

 

 

Bit

för bit

fyller jag i konturerna

och lägger på med färg

 

jag låter

några skuggor

vara kvar

 

bara som accent..

 

mitt nya jag

börjar 

ta form

 

så förvillande lik

någon

jag trodde mig känna

 

för väldigt

längesedan 

 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-02-12 00:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark närvarande i beröring
2017-02-16

  Bo Himmelsbåge
Ett mycket fint tecknat självporträtt av Ditt nya Jag... där några skuggor från förr får bilda fond mot nuets färger...

Jaa... man tror att man känner sig själv... men så dyker nya schatteringar upp o nyanserar bilden...

Man blir nog aldrig riktigt klar...
för man lär... så länge man lever...

Berörande skrivet... tack!
2017-02-12

  Peter G VIP
Att finna sitt nya jag kan vara tudelat; spännande men kanske ändå inte helt lätt, då det är en ständigt pågående process, Kanske handlar det om att kunna acceptera det gamla och att välkomna det nya.
Hur mycket av proccesen styr vi egentligen över själva?

En fin och intressant dikt där tolkningen känns långtifrån självklar, tycker jag!
2017-02-12

  Blått Norrsken VIP
"Jag låter några skuggor vara kvar"
Fint gestaltar du en människa som lämnar det oklara och går mot det nya i färg.
2017-02-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fint diktat om att hitta tillbaka till sig själv!
2017-02-12

  Ingrid Trolle
Att upptäcka sitt jag
och stöta och blöta det
är en mognadsfas och
få uppnår den. Här ger
du en fint tecknad bild
som är mycket njutbar
att läsa.
2017-02-12

    ej medlem längre
Självinsikt gör att man växer.
2017-02-12

  Rise Little One
Att hitta sig själv är en process i sig.
2017-02-12

    ej medlem längre
Du målar upp en beskrivning med ett fint flöda. Riktigt fint förmedlat.
2017-02-12

  Karina"Kia"
Livets svåra gåta är att finna sig själv!
Vilsen som tonåring ..men som något äldre kommer det igen..mognaden inför livets styrka att vara "Klok" är en resa att alltid bli den sökande i sitt *Kloka* för att hitta tillbaka till sig själv!

Att hitta sig själv...Tillbaka!

Så bra förmedlat!
2017-02-12

    ej medlem längre
Väldigt fin!
2017-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP