Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla hjärtans dag

Det sjungs om kärleken
och rosen den är röd
den tillägnas de älskande
en tillvaro med glöd

En dag för alla de kära
är alla hjärtans dag
tid att ge lite extra
med kärleksfullt behag

Stunder som ger minnen
kanske på ett café
vid nystruken linneduk
kan frierierna ske

Ett fång med röda rosor
till någon man håller av
ett uppskattningsbevis
kring kärlekens sköna nav

Det sjungs för alla kära
och stunden blir lång
dansen över tiljorna
till vacker skymningssång

En kärleksdag för minnen
då några fann varandra
tillsammans genom livet
kanhända de får vandra

Det frodas av frierier
kanske lite här och var
på alla hjärtans dag
kan kärleken få ett svar

Det spelas en vacker sång
och rosen sammetsröd
den tillägnas kärleken
för hjärtan med inre glöd

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 2779 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-02-13 13:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert..men som Ingrid säger denna dag borde firas oftare :)
2017-02-20

  Lars Hedlin
En fin dikt!
2017-02-16

  Ingrid Trolle
Vackert diktat om
denna dag, som borde
firas hela året.
2017-02-14

    ej medlem längre
Vackra ord
2017-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om kärleken!
2017-02-14

  överlevaren VIP
Väldigt vackert!
2017-02-13

  Blomma-Stjärna VIP
en söt och fin dikt för dem som känner för "alla hjärtans dag" (har själv aldrig firat kärleken just den hjärte- dagen)
2017-02-13

  aol
Så vackert diktat med så fina rim den borrade sej mot hjärtat,
2017-02-13

  Niliboy
Fint diktat å en påminnelse att göra något av....
2017-02-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart fint diktat om Alla Hjärtans Dag!
2017-02-13

    ej medlem längre
En vacker kärlekshyllning.
2017-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag tar fullständigt avstånd från alla hjärtans dag.
2017-02-13

  Salvation Pepper
En skön hyllning!
2017-02-13

  Anya VIP
Passande när det är alla hjärtans dag i morgon. Hoppas mycket kärlek flödar.
2017-02-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO