Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord är aldrig bara ord, aldrig bara ett redskap, ord har liv och färg och karaktär . Ofta har dom en egen historia.


Reflexer i ordlådan

 


ord
kommer ur en mun
som
pärlorna träs vilt på trådar av kvicka begåvade barn
i en nystartad förskola
för
som
är ett ord och det behövs ibland
inte för ofta
men det är bra på att presentera den ena världen för den andra

jag tillbringar en tid i ordlådan

och visst är tillbringa ett utmärkt ord
man bringar det fina till sig, man tar det till sig
och kan glädja sig åt det
det är ett ord som glänser och glittrar lite
när jag tillbringar sommarlovet bland
havreåkrar och skalbaggar
då sker ett möte
och något nytt bringas mig närmre

moderna media säger ofta
spenderar
men å så fult och kladdigt
det smakar möglande jordnötsmör
det skriker efter tvål och vatten
det för inte till skogsbrynet
det för till belamrade varuhus
outlet och mall
där man blir fattig
och hjärnan skrynklas och mattas
jag undviker gärna att spendera tid och pengar
i muzakvärldens mentala hissar

men vill gärna tillbringa en tid
med en vackert bemålad kanna saft
och doften av gräs
i en berså
och blundande lyssna till fågelungarna




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-13 09:44



Bookmark and Share


  Lättpåverkad
"det smakar möglande jordnötssmör /
det skriker efter tvål och vatten"

Fint.
2017-02-19

  Minkki VIP
och berså ... detta drömska ord från slättlandet i norr - detvar en rolig text, tackar å mångas vägnar
2017-02-19

  Minkki VIP
fin bro Du slår där - medan jag läste tänkte jag på det försvunna ordet tillbringarre men fann det igen i kannan som kanske bemålats med saft ;)
2017-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP