Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mosaik

det är inget pussel – livet
det är mosaik
det är mosaik genom ett kalejdoskop
inga självklara bitar som passar i varandra, krokar i eller krokar ur
de ligger istället sida vid sida, ibland
olikfärgade och inte alltid symmetriska
de passar ändå på något sätt
ett tusenbitarspussel hade ändå varit så mycket enklare
där någon annan sett till att det passar
det enda du lägger in är ditt tålamod
nu måste jag lägga in mitt tålamod och hoppas att det passar
bitarna, de olikfärgade och de som inte alltid är symmetriska
tålamodet som måste till även om det inte passar
även om det aldrig kommer att passa
det kanske blir ett vackert mönster




Fri vers av Fredrik Westin
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-13 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Westin
Fredrik Westin