Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och - &!

Och - &!

Ochet! får oss att för alltid kollidera
och nysta samman varandra
över livets stora ödestrådssbro.
Ifrån en enda evighet - till ännu fler.

Och-ett får hela världen
att vibrera
tillsammans
i dansen
med flervägade fotsteg återförenas.
På en ödessvävsbro.

& - !

Och - är en slingrande lindande orm
(djupt in i Eden)
och ett garnnystan
som lirkats så ömt
med farmorsdröm
och kattass
till en garnnystans-sjö

För att sedan vävas ut
till - ännu mer
än bara just tråden
(som i sig själv)
täcker nästan - hela världen!
(med sin duk)

Ett litet nystan - är grunden
till en värld.

&! -

Och - är ett
katt-dansat trådspann
just alltid redo
för att åter lirkas (virkas) ut
till stjärnstråksduk
och varma kläder
för många frusna själar.

Ja! Och.
Och - är ett tecken!
Det evigt slingrande strecket - &

Och - är ett tecken

på att det faktiskt -

finns något slags liv.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-13 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman